Fisksoppa

Serverar: 6 portioner

Ingredienser

  • 400 g vit fiskfilé
  • 500 g stora räkor
  • finhackad dill
  • 25 g smör
  • 2 msk olja
  • 1 gul lök
  • 1/2 purjolök
  • 4 potatisar
  • 1 morot
  • 1 squash
  • 1 röd paprika
  • 0,5 g saffran
  • 2 burkar krossade tomater
  • räk- och fiskspad
  • 1 fiskbuljongtärning
  • italiensk salladskrydda
  • 2 tsk blandade örtkryddor
  • 1 dl torrt vitt vin
  • Instruktioner

    Rensa räkorna och koka skalen i 1 liter vatten i 10 minuter. Sila bort skalen och sjud fisken i räkspadet. Fräs smör och olja. Lägg i hackad lök, strimlad purjo och fint tärnade grönsaker. Strö över saffran. Låt fräsa under omrörning i 10 minuter. Häll i tomater, buljongtärning och kryddor. Späd med räk- och fiskspad och lite vatten. Sjud sakta i 20 minuter. Tillsätt vin och smaka av. Lägg i fisk och skaldjur och värmsoppan. Strö övergrönt. Servera med aioli ochbröd.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Koka soppa på en spik
    Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...

    Det goda köket
    Denna veckan är det åter dags för Det goda köket-mässan i Älvsjö i...

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben