Fisksoppa

Serverar: 4 portioner

Enkel och god soppa.

Ingredienser

  • 400-500 gr torsfile
  • 200 gr gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l fiskbuljong
  • 2 msk tomat pure
  • 3 dl creme fraiche
  • 200 gr morötter
  • 150 gr purjolök
  • 150 gr skalade räkor
  • timjan
  • salt
  • vitpeppar
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    Hacka och fräs löken. Strö över njölet. Späd med buljongen och rör ner tomatpuren och creme fraichen. Tillsätt timjan och fisken. Strimla morötterna och purjolöken fint. Lägg i grönsakerna. Koka på svag värme i ca 10 min. Tillsätt räkorna.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Koka soppa på en spik
    Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...

    Det goda köket
    Denna veckan är det åter dags för Det goda köket-mässan i Älvsjö i...

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben