Fisksoppa

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

Helt underbar fisksoppa på "vit" bas :-))

Ingredienser

  • Lax och Torsk
  • Grädde
  • Creme fraiche
  • Fiskbuljong o grönsaksbuljong
  • Morötter
  • Potatis
  • Sockerärtor
  • Färsk ingefära
  • Citron
  • Sweet chilisås
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten med 2 fiskbuljongstärningar och lägg i laxen och torsk vattnet skall täcka fisken. Skär morötterna i stavar och potatisen i mindre bitar, koka upp med 1 grönsaksbuljong i 10-15 min, skall ha ett visst tuggmotstånd.
    2. Rör ner 3 dl vispgrädde och en burk med creme fraiche rör gott om. När fisken är klar skär den i bitar och lägg över tillsammans med grönsakerna. Blir soppan för tjock/tunn ordnas detta med mer vatten från fiskkastrullen eller mer créme fraiche.
    3. Smaka av med ingerfära (riven), sweet chili sås och citron saft. Avsluta med salt och peppar. Var obs på att buljongtärningarna ger mycket sälta. Skär socker ärtorna i små bitar o dryssa på precis innan servering!

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Koka soppa på en spik
    Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...

    Det goda köket
    Denna veckan är det åter dags för Det goda köket-mässan i Älvsjö i...

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben