Tomatsoppan blir fisksoppa med fisk och dill. Använd gärna flera sorters fisk.
Ingredienser
400 g fiskfilé, t ex sej eller lax
1 stor purjolök, ca 150 g
1 gul lök
Smör, att fräsa i
1 krm svartpeppar
2 burkar passerade tomater, á 400 g
1 dl vatten
2 ½ dl matlagningsgrädde 15%
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm strösocker
½ tsk salt
1 dl hackad dill
Instruktioner
- Skär fisken i bitar. Strimla purjolöken. Skala och hacka löken.
- Fräs purjolök och lök i smör i en kastrull. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt koka några minuter.
- Lägg i fisken och låt soppan koka på svag värme 2-3 min. Smaksätt med socker och salt. Strö dillen över.
- Tips!
Byt gärna ut matlagningsgrädden mot smaksatt crème fraiche.
Ha gärna i lite vitt vin.
Räkor smakar gott i soppan.
Servera gärna med en klick gräddfil eller Kesella i.
Gott med vitlöksbröd till.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Koka soppa på en spik
Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...
Det goda köket
Denna veckan är det åter dags för Det goda köket-mässan i Älvsjö i...
Jörgens fisksoppa
I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...