Fisksoppa

Serverar: 4 portioner

Tomatsoppan blir fisksoppa med fisk och dill. Använd gärna flera sorters fisk.

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé, t ex sej eller lax
  • 1 stor purjolök, ca 150 g
  • 1 gul lök
  • Smör, att fräsa i
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 burkar passerade tomater, á 400 g
  • 1 dl vatten
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde 15%
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 krm strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 dl hackad dill
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i bitar. Strimla purjolöken. Skala och hacka löken.
    2. Fräs purjolök och lök i smör i en kastrull. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt koka några minuter.
    3. Lägg i fisken och låt soppan koka på svag värme 2-3 min. Smaksätt med socker och salt. Strö dillen över.
    4. Tips! Byt gärna ut matlagningsgrädden mot smaksatt crème fraiche. Ha gärna i lite vitt vin. Räkor smakar gott i soppan. Servera gärna med en klick gräddfil eller Kesella i. Gott med vitlöksbröd till.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Koka soppa på en spik
    Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...

    Det goda köket
    Denna veckan är det åter dags för Det goda köket-mässan i Älvsjö i...

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben