Fisksoppa

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

Mycket god fisksoppa som värmer i vintervädret.

Ingredienser

  • 1 pkt torskblock
  • 4 - 6 potatisar
  • 1 burk ärtor och morötter
  • 0,5 purjolök
  • mjöl
  • margarin
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 7 dl vatten
  • Dill
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna potatisen, tärna upp fiskblocket i lagom stora bitar. Strimla purjolöken. Smält en klick margarin i grytan och fräs purjon en liten stund, tillsätt ett par msk vetemjöl (tänker inte på hur mycket mjöl jag tar), tillsätt vattnet och låt koka upp, lägg i potatisen och fisken och låt koka tills potatisen är nästan färdigkokt. Tillsätt burken med ärtor och morötter de sista minutrarna, tillsätt även grädden och dillen. Smaka av med salt.
    2. En god nybakad fralla till soppan sätter pricken över i:et !!

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Koka soppa på en spik
    Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...

    Det goda köket
    Denna veckan är det åter dags för Det goda köket-mässan i Älvsjö i...

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben