Fisksoppa

Serverar: 4 portioner

Kanongod

Ingredienser

  • 200 g laxfile
  • 200 g spättafile
  • 200 g skalade räkor
  • 5 dl fiskbuljong från tärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 potatisar
  • 3 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 knippe dill
  • Instruktioner

    Skala potatisen och morötterna och skär dem i tunna strimlor skölj purjolöken och skär den i tunna skivor. Koka upp fiskbuljongen och lägg i grönsakerna låt koka i ca 10 min. Rensa och skär fisken i 3-4 cm stora bitar. Häll vinet i grytan bland grönsakerna och lägg i fiskbitarna låt soppan sjuda i ca 5 min. Rör till sist ner räkorna, grädden och den finhackade dillen tag bort från plattan smaksätt ev med salt och peppar.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Koka soppa på en spik
    Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...

    Det goda köket
    Denna veckan är det åter dags för Det goda köket-mässan i Älvsjö i...

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben