Fisksoppa med hel tomat

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Soppa med torsk, hoki eller liknande.

Ingredienser

  • 400 g fryst torsk- eller hokifile
  • 1 buljongtärning, kyckling eller fisk
  • 5 dl vatten
  • 2 gula lökar
  • Ca 10 cm purjolök
  • 1-2 msk matolja
  • 1 morot
  • 8 medelstora potatisar
  • 1 gul paprika
  • 1 burk (400 g) konserverad hel tomat
  • 100 g skärbönor (haricots verts)
  • Pressad citron
  • Timjan
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Öppna burken med konserverade tomater och låt såsen rinna av. Dela lök och purjolök i bitar. Skär moroten i slantar. Strimla paprikan. Skiva potatisen i tunna skivor. Tina fisken så att den går att dela i bitar, ca 3 cm breda.
    2. Fräs löken i matolja i en stor gryta ca 5 min. Lägg i morotsslantarna mot slutet. Strö över buljongtärningen och tillsätt vattnet. Rör om och låt koka under lock i 5 min. Höj spisvärmen och lägg i potatisen. Späd eventuellt med mera vatten. Sänk till medelvärme när soppan kokat upp på nytt och låt koka i ytterligare 5 min.
    3. Lägg i fisken och tryck ner bitarna lätt. Lägg paprika och skärbönor ovanpå. Sjud 5 min. Lägg i tomaterna. Dela i halvor om de är stora. Tillsätt 1 msk pressad citron och ½ tsk timjan eller låt var och en smaksätta vid bordet. Rör om försiktigt och smaka av med salt.
    4. Servera med bröd och ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben