Soppa med torsk, hoki eller liknande.
Ingredienser
400 g fryst torsk- eller hokifile
1 buljongtärning, kyckling eller fisk
5 dl vatten
2 gula lökar
Ca 10 cm purjolök
1-2 msk matolja
1 morot
8 medelstora potatisar
1 gul paprika
1 burk (400 g) konserverad hel tomat
100 g skärbönor (haricots verts)
Pressad citron
Timjan
Salt
Instruktioner
- Öppna burken med konserverade tomater och låt såsen rinna av. Dela lök och purjolök i bitar. Skär moroten i slantar. Strimla paprikan. Skiva potatisen i tunna skivor. Tina fisken så att den går att dela i bitar, ca 3 cm breda.
- Fräs löken i matolja i en stor gryta ca 5 min. Lägg i morotsslantarna mot slutet. Strö över buljongtärningen och tillsätt vattnet. Rör om och låt koka under lock i 5 min. Höj spisvärmen och lägg i potatisen. Späd eventuellt med mera vatten. Sänk till medelvärme när soppan kokat upp på nytt och låt koka i ytterligare 5 min.
- Lägg i fisken och tryck ner bitarna lätt. Lägg paprika och skärbönor ovanpå. Sjud 5 min.
Lägg i tomaterna. Dela i halvor om de är stora.
Tillsätt 1 msk pressad citron och ½ tsk timjan eller låt var och en smaksätta vid bordet. Rör om försiktigt och smaka av med salt.
- Servera med bröd och ost.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Jörgens fisksoppa
I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...
Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...