Fisksoppa med lax, torsk och räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Mustig, smakrik soppa.

Ingredienser

  • 300 g laxfilé
  • 300 g torskfilé
  • 150 g räkor
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 morot
  • ½ grön paprika
  • ½ röd paprika
  • ½ purjolök
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 3 msk fisk- eller hummerfond
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 5 g fryst dill
  • Instruktioner

    Fräs löken med kryddorna i lite olivolja. Slå över vinet, fonden, vattnet och grädden. Låt koka ihop på svag värme 8-10 min. Dela grönsakerna i tärningar och tillsätt i grytan, låt koka ytterligare 5 min. Skär fisken i kuber under tiden. Tillsätt fisken och låt den sjuda c:a 6-8 min. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar. Vänd försiktigt ner finhackad dill innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    dag6 5 februari 2013

    Gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben