Fisksoppa med smak av Smögen

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

http://smakkansla.blogspot.com/2011/07/fisksoppa-med-smak-av-smogen.html

Ingredienser

  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 ½ l fiskbuljong
  • 2 grovtärnade potatiser (eller 4 små)
  • 2 tsk dragon
  • 1 röd paprika i fina strimlor
  • 10 cm purjolök i strimlor
  • 1 morot (eller 2 små) i fina strimlor
  • 3 dl grädde
  • 300-400 g torskfilé i tärningar (eller lax och stenbit)
  • 50-100 g skalade räkor
  • ½ citron
  • Salt
  • Peppar
  • Några kvistar färsk dragon eller dill
  • Instruktioner

    1. Bryn löken i smöret tills den börjar få färg. Slå på buljong och lägg i potatis och dragon. Låt koka på svag värme tills potatisen är mjuk, ca 5-7 minuter (beroende på bitarnas storlek). Mixa blandningen med en stavmixer i kastrullen (eller i en köksmaskin varefter soppan hälls tillbaka i kastrullen).
    2. Tillsätt paprika, purjolök, morot, grädde och fisken. Rör försiktigt så att fisken inte går sönder. Koka upp, smaka av med citron, salt och peppar. När fisken är kokt (det tar ca 4 minuter) tillsätts räkorna och kastrullen lyfts av från värmen. Servera genast och garnera med färsk dragon eller dill.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben