Det är trevligt att servera tillbehören i små skålar till soppan så var och en kan lägga i själv och hoppa över det man inte vill ha, musselskålen hoppar jag över.
Ingredienser
½ st gul lök
1 liten morot
1 msk smör
1 burk hela tomater
1 st hönsbuljongtärning
4 dl vatten
1 krm salt
½ krm svartpeppar
½ tsk timjan
½ msk pressad citronsaft
Tillbehör
100 g räkor, med skal
1 burk musslor
200 g laxfilé, skinn- och benfri
½ msk smör
1 dl mini fraiche
Gremolata
½ citron, rivet skal
½ dl hackad persilja
1 st finhackad vitlöksklyfta
Instruktioner
- Skala löken och skär den i smala klyftor. Skala och tärna moroten.
- Fräs grönsakerna i smör i en gryta. Häll på tomater och smula ner buljongtärningen. Tillsätt vatten, salt, peppar, timjan och citronsaft.
Låt allt sjuda på svag värme under lock 10–15 min. Smaka av soppan med ev ytterligare salt och peppar.
- Skala räkorna och lägg upp i en skål.
- Häll upp musslorna i en skål.
- Skär laxen i 1 cm stora bitar. Stek den i smör i stekpannan, 1–2 min. Lägg upp laxen på fat.
- Blanda ingredienserna till gremolatan och lägg upp i en skål.
- Häll upp mini fraichen i en skål.
- Låt var och en ta för sig av tillbehören till soppan vid servering. Servera med ett gott bröd till.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Koka soppa på en spik
Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...
Det goda köket
Denna veckan är det åter dags för Det goda köket-mässan i Älvsjö i...
Jörgens fisksoppa
I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...