Fisksoppa med tillbehör

Serverar: 2 portioner

Det är trevligt att servera tillbehören i små skålar till soppan så var och en kan lägga i själv och hoppa över det man inte vill ha, musselskålen hoppar jag över.

Ingredienser

  • ½ st gul lök
  • 1 liten morot
  • 1 msk smör
  • 1 burk hela tomater
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • ½ tsk timjan
  • ½ msk pressad citronsaft
  • Tillbehör
  • 100 g räkor, med skal
  • 1 burk musslor
  • 200 g laxfilé, skinn- och benfri
  • ½ msk smör
  • 1 dl mini fraiche
  • Gremolata
  • ½ citron, rivet skal
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Skala löken och skär den i smala klyftor. Skala och tärna moroten.
    2. Fräs grönsakerna i smör i en gryta. Häll på tomater och smula ner buljongtärningen. Tillsätt vatten, salt, peppar, timjan och citronsaft. Låt allt sjuda på svag värme under lock 10–15 min. Smaka av soppan med ev ytterligare salt och peppar.
    3. Skala räkorna och lägg upp i en skål.
    4. Häll upp musslorna i en skål.
    5. Skär laxen i 1 cm stora bitar. Stek den i smör i stekpannan, 1–2 min. Lägg upp laxen på fat.
    6. Blanda ingredienserna till gremolatan och lägg upp i en skål.
    7. Häll upp mini fraichen i en skål.
    8. Låt var och en ta för sig av tillbehören till soppan vid servering. Servera med ett gott bröd till.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Koka soppa på en spik
    Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...

    Det goda köket
    Denna veckan är det åter dags för Det goda köket-mässan i Älvsjö i...

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben