Fiskspett med paprikasås

Serverar: 4 portioner

Trä fiskbitar och grönsaker på spett, bryn och servera med luftigt ris.

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé , torsk , sej , kolja eller lax
  • Salt
  • Peppar
  • 1 zucchini
  • 16 körsbärstomater
  • 4 msk mjöl
  • 2 msk smör
  • Paprikasås
  • 2 stora gula paprikor
  • 1 gul lök
  • 1 msk solrosolja
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 msk hackad persilja
  • 8 grillspett av trä
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Skölj och rensa paprikan. Skär den i små bitar. Skala löken och hacka den fint. Hetta upp oljan på medelvärme i en stekpanna. Lägg i och fräs löken någon minut. Tillsätt paprikan och låt alltsammans bryna i 20 minuter.
    2. Skölj och torka av fisken. Skär den i lagom stora bitar, salta och peppra. Skölj zucchinin och skär den i 1 cm tjocka skivor. Skölj tomaterna.
    3. Varva fisk, tomater och zucchini på spetten. Strö över mjöl. Hetta upp smöret i en stekpanna och lägg i spetten. Stek spetten runt om, 5-10 minuter, tills de har fått fin stekyta.
    4. Rör den brynta paprikan, lök och grädde i en matberedare eller mixer. Häll över i en kastrull och låt såsen koka upp. Smaka av med salt och peppar och rör ner persiljan. Lägg upp spetten och servera med ris och sås bredvid.
    5. Fiskspetten blir extra festliga med t.ex. tonfisk eller sjötunga varvade med jätteräkor eller scampi och/eller bläckfisk. Skär upp räkorna innan du trär dem på spetten och ta bort den svarta tarmen.
    6. Rulla in förkokta, skalade jätteräkor i bacon och trä dem sedan på spettet. Det ger en salt, saftig och knaprig smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben