Fjäderlätt chokladkaka

Serverar: 8-10 portioner

Detta är motsatsen till de tunga, mäktiga tryffeltårtorna. Denna kaka är verkligen fjäderlätt.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 1 dl dinkelmjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 3/4 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 250 g mager kesella
  • Smör
  • Dinkelflingor
  • Yoghurt
  • Honung
  • Limeskal, rivet
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Vänd ihop med äggsmeten och rör ner kesella.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 min.
    4. Låt svalna och servera med lite naturell yoghurt smaksatt med honung och rivet skal av lime.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben