Fladdermuskaka med läskigt god glasyr

Serverar: 12 portioner

Den tionde muffinsen var ingen muffin, utan en hel sockerkaka i form av en fladdermus med mycket "blod" inuti. Också denna form är från English Shop i Göteborg och tillhör min kära kompis/granne/provsmakare. Grymt god blev kakan!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 50 g margarin
  • Ströbröd
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk röd karamellfärg
  • Glasyr
  • 50 g margarin
  • 3,5 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 1 knivspets svart karamellfärg (Högkoncentrerad sådan har jag . Köpte i mataffär på Cypern , men såg att de har samma på English Shop för 30 kronor . )
  • Instruktioner

    * Sätt ugnen på175°C och lägg margarinet i formen och ställ in i ugnen. * Vispa ägg och socker pösigt i en matberedare. * Ta ut formen ur ugnen och rör runt, så margarinet täcker kanterna. * Häll i margarinet, mjölken och karamellfärgen i matberedaren och vispa runt. * Strö formen med ströbröd. * Blanda bakpulvret med mjölet och häll ner i matberedaren. Kör försiktigt tills allt blandats. * Fyll smeten i formen och ställ in i ugnen och grädda i ca 35 minuter. * Lossa kakan från formen och låt svalna. * Under tiden kakan svalnar gör du glasyren. * Smält margarinet i en kastrull. * Ta bort kastrullen från plattan och rör i florsocker och vaniljsocker. * Rör i äggulan och färgen. Ställ på platan och rör ca 2-3 minuter så allt blir ordentligt varmt. * Häll glasyren på kakan och låt stelna. Dekorera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben