Serverar: 12 portioner
Den tionde muffinsen var ingen muffin, utan en hel sockerkaka i form av en fladdermus med mycket "blod" inuti. Också denna form är från English Shop i Göteborg och tillhör min kära kompis/granne/provsmakare. Grymt god blev kakan!
* Sätt ugnen på175°C och lägg margarinet i formen och ställ in i ugnen. * Vispa ägg och socker pösigt i en matberedare. * Ta ut formen ur ugnen och rör runt, så margarinet täcker kanterna. * Häll i margarinet, mjölken och karamellfärgen i matberedaren och vispa runt. * Strö formen med ströbröd. * Blanda bakpulvret med mjölet och häll ner i matberedaren. Kör försiktigt tills allt blandats. * Fyll smeten i formen och ställ in i ugnen och grädda i ca 35 minuter. * Lossa kakan från formen och låt svalna. * Under tiden kakan svalnar gör du glasyren. * Smält margarinet i en kastrull. * Ta bort kastrullen från plattan och rör i florsocker och vaniljsocker. * Rör i äggulan och färgen. Ställ på platan och rör ca 2-3 minuter så allt blir ordentligt varmt. * Häll glasyren på kakan och låt stelna. Dekorera.