Fläderblomssaft - diabetiker

Canderel innehåller 90 % färre kalorier än vanligt socker och har ett lågt GI. Det är enkelt att laga god och hälsosamt mat med Canderel.

Ingredienser

  • 40 st stora klasar fläderblommor
  • 2 st citroner
  • 50 g citronsyra
  • 2 l vatten
  • 200 g Canderel strö
  • Instruktioner

    1. Rensa och skölj blommorna noga och lägg i en bunke. Tvätta citroner och skär dessa i tunna skivor. Blanda blommor, citroner och citronsyra i en bunke. Koka upp vatten och rör i Canderel.
    2. Häll lagen över blommorna och täck bunken med en handduk. Låt stå i svalt utrymme i 3-4 dygn. Sila saften genom silduk. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor. Bevaras bäst fryst.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben