Kanelbullar - diabetiker

Serverar: 30 portioner

Goda!

Ingredienser

  • 1 paket jäst, 50 g
  • 5 dl mjölk, 37º C
  • 100 g margarin
  • 1,2 liter vetemjöl (720 g)
  • 1 dl Hermesetas lättströ
  • ½ tsk salt
  • Fyllning
  • 100 g rumstempererat margarin
  • 4 msk hermesetas lättströ
  • 2 msk malen kanel
  • 1 ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en degbunke eller köksmaskinens skål. Häll på den ljumma mjölken och låt jästen lösa sig.
    2. Skär smöret i tunna skivor. Mät upp 1,1 liter mjöl, (spar 1 dl till utbakningen). Tillsätt margarin, mjöl, Hermesetas lättströ och salt. Arbeta ihop degen väl, ca 5 minuter i maskin och 10 minuter för hand. Låt degen jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 30 minuter.
    3. Arbeta degen i skålen. Ta upp den på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25 x 50 cm.
    4. Rör ihop margarin, Hermesetas lättströ och kanel. Fördela hälften av fyllningen på degplattan. Rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 15 bullar, ca 2 cm breda. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar på plåten. Sätt ugnen på 225-250 Cº. Jäs bullarna övertäckta ca 30 minuter. Gör likadant med resterande deg.
    5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter. Låt bullarna svalna på galler under handduk. Strö ev över Hermesetas lättströ.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben