Fläderblomssaft med kanel

Annorlunda smaksättning och större sats än de recept jag sett tidigare.

Ingredienser

  • 40 stora fläderblomsklasar
  • 4 citroner
  • 1 kanelstång
  • 4 l vatten
  • 2 kg socker
  • 100 g vinsyra
  • Instruktioner

    1. Skölj blommorna och avlägsna stjälkarna som annars kan ge en besk bismak. Skrubba citronerna noga och skiva dem. Dela kanelstången på längden och sedan i mindre bitar.
    2. Varva blomklasar, citronskivor och kanel i en stor gryta eller bunke. Koka upp vattnet och tillsätt sockret. Rör tills sockret har smält.
    3. Lös upp vinsyran i lite av sockerlagen och tillsätt den. Häll lagen het över blomklasar och citronskivor. Täck över och ställ svalt, gärna i kylskåp. Låt stå i 5 dygn.
    4. Sila saften genom en silduk. Låt inga blommor komma med för då kan saften jäsa! Fyll på väl rengjorda flaskor eller frys in saften i stället.
    5. Tillsätt natriumbensoat enligt anvisningar på förpackningen om saften inte ska frysas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben