Fläderblomssaft med lime

Serverar: 2 portioner

Tid: 4 dagar

Underbart, njut bara!

Ingredienser

  • 30 fläderblommor
  • 1 citron
  • 3 lime
  • 1½ liter vatten
  • 1 kilo socker, jag brukar ta hälften
  • 1 påse citronsyra
  • Instruktioner

    1. Lägg de rensade blommorna i en stor bunke tillsammans med finrivet skal av citrusfrukterna och saften.
    2. Koka upp vatten och häll det över. Tillsätt socker och citronsyra, rör om väl så att sockret löser sig.
    3. Täck med ett lock och ställ kallt i 3-4 dygn. Rör några gånger under tiden.
    4. Sila saften genom duk, häll på rena flaskor och förvara kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommarbål till festen
    Vad är en sommarfest utan det fruktiga, färggranna, somriga bålet? Har...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben