Väldigt smarrig flädermoussetårta med vit choklad.
Ingredienser
Botten
250 g mandelmassa
125 g rumsvarmt smör
3 ägg
Flädermousse
4 gelatinblad
100 g vit choklad
4 dl vispgrädde
3 äggulor
½ dl florsocker
1 dl koncentrerad flädersaft
Garnering
Färska bär
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan i en bunke, blanda i smöret och tillsätt ett ägg, i taget. Blanda väl. Häll smeten i en springform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda botten mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna helt.
Flädermousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Smält den vita chokladen över vattenbad. Vispa grädden lätt. Vispa äggulor och florsocker pösigt och blanda i det med grädden.
Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull tillsammans med 2 msk flädersaft. Rör i det smälta gelatinet i gräddblandningen och häll i resten av saften. Vänd försiktigt ner den smälta chokladen.
Häll smeten i formen och låt stå i frysen i 4 timmar. Ta fram tårtan 30 minuter innan den ska serveras och garnera med färska bär.