Flädermoussetårta, glutenfri

Väldigt smarrig flädermoussetårta med vit choklad.

Ingredienser

  • Botten
  • 250 g mandelmassa
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 3 ägg
  • Flädermousse
  • 4 gelatinblad
  • 100 g vit choklad
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • ½ dl florsocker
  • 1 dl koncentrerad flädersaft
  • Garnering
  • Färska bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Riv mandelmassan i en bunke, blanda i smöret och tillsätt ett ägg, i taget. Blanda väl. Häll smeten i en springform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda botten mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna helt.
    3. Flädermousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Smält den vita chokladen över vattenbad. Vispa grädden lätt. Vispa äggulor och florsocker pösigt och blanda i det med grädden.
    4. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull tillsammans med 2 msk flädersaft. Rör i det smälta gelatinet i gräddblandningen och häll i resten av saften. Vänd försiktigt ner den smälta chokladen.
    5. Häll smeten i formen och låt stå i frysen i 4 timmar. Ta fram tårtan 30 minuter innan den ska serveras och garnera med färska bär.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben