Tunna fläskmedaljonger steks hastigt och serveras med en fantastisk sås på honung, dijonsenap, hallon och lime. Vem kan motstå det?
Ingredienser
800 g fläskfilé
1 msk olja
Salt
Svartpeppar
6 msk honungsdijonsenap
½ dl hallonsylt utan bitar av bär
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk färskpressad limesaft
1 msk hackad slät persilja
Instruktioner
- Skiva fläskfilén diagonalt i ca 1½ cm tjocka skivor.
- Lägg skivorna mellan plastfolie och banka ut dem med en köttklubba tills de är ca ½ cm tjocka. Sätt ugnen på 100 grader.
- Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i hälften av fläskmedaljongerna och krydda dem med salt och peppar. Stek ca 5 minuter, vänd dem en gång, tills de är väl brynta. Lägg över i en ugnsfast form och sätt in i ugnen. Stek resten av köttet på samma sätt.
- Tillsätt senap, sylt, vinäger och limesaft till stekpannan och vispa väl. Vispa ner 1 dl vatten och koka upp på medelvärme. Låt sjuda ca 1 minut. Ringla såsen över medaljongerna, strö över persiljan och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)