Fläsk scaloppine

Serverar: 4 portioner

Tunna fläskmedaljonger steks hastigt och serveras med en fantastisk sås på honung, dijonsenap, hallon och lime. Vem kan motstå det?

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 6 msk honungsdijonsenap
  • ½ dl hallonsylt utan bitar av bär
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk färskpressad limesaft
  • 1 msk hackad slät persilja
  • Instruktioner

    1. Skiva fläskfilén diagonalt i ca 1½ cm tjocka skivor.
    2. Lägg skivorna mellan plastfolie och banka ut dem med en köttklubba tills de är ca ½ cm tjocka. Sätt ugnen på 100 grader.
    3. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i hälften av fläskmedaljongerna och krydda dem med salt och peppar. Stek ca 5 minuter, vänd dem en gång, tills de är väl brynta. Lägg över i en ugnsfast form och sätt in i ugnen. Stek resten av köttet på samma sätt.
    4. Tillsätt senap, sylt, vinäger och limesaft till stekpannan och vispa väl. Vispa ner 1 dl vatten och koka upp på medelvärme. Låt sjuda ca 1 minut. Ringla såsen över medaljongerna, strö över persiljan och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben