Fläskfilé i mustig sås

Serverar: 4 portioner

Gott med smak av gurka och kapris.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Sås
  • 2 ättiksgurkor
  • 3 dl steksky och vatten
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ köttbuljongtärning
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 tsk soja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk kapris
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i skivor. Krydda med salt och peppar. Bryn köttet i matfett i stekpanna. Lägg över köttet i en låg, vid kastrull. Vispa ur stekpannan med lite vatten och häll över skyn i en annan kastrull. Skär gurkan i strimlor.
    2. Blanda ner mjölet i lite kallt vatten och häll ner det i kastrullen. Tillsätt resten av vattnet, buljongtärning, senap, soja, peppar och crème fraiche. Låt såsen koka upp under omrörning ca 5 min. Rör ner gurka, kapris och persilja.
    3. Häll såsen över köttet och låt småputtra ca 5 min eller tills köttet är mört.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kafferasten 17 september 2008

    Nu ska jag testa din fläskfilé som jag tror gillas här:-) Ha de gott/Pialotta

    monicadanell 15 november 2008

    Hej Maria har jag gjort fläskfile i mustig sås kanon god kommer att göra flera gånger tack för receptet kram monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben