Fläskfilé med grön krämig sås

Serverar: 4 portioner

Jättegott! Uppskattat av många.

Ingredienser

  • 600-800 g fläskfilé
  • 1 burk crème fraiche
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 1 knippa dill
  • 1 knippa persilja
  • 1 knippa gräslök
  • 1 purjolök
  • 1 ask champinjoner, 30g
  • 1 buljongtärning
  • 1 dl grädde
  • peppar
  • italiensk salladskrydda
  • margarin
  • Instruktioner

    Skölj och strimla purjolöken och champinjonerna. Smält en klick smör eller margarin i en stekpanna och bryn filén fint runt om, 3-4 min. Den ska ej bli genomstekt. Krydda efter eget tycke och smak. Jag brukar marinera köttet innan för att få det extra saftigt. Lägg filén på ett fat och täck med aluminiumfolie och håll den varm i ugnen på ca 175 grader. Fräs purjolöken och champinjonerna och klipp ner det kryddgröna i stekpannan och rör om. Smula ner buljongtärningen, rör ner hela burken crème fraiche och späd med grädde till såskonsistens. Krydda med peppar och salladskrydda, ca 1 krm. Buljongtärningen ger tillräcklig sälta. Tag upp fläskfilén och skär i tunna skivor och häll över såsen. Garnera med tomater, haricots verts eller sockerärtor. Servera med t.ex. passerad potatis eller potatisklyftor. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben