Fläskfilé- och grönsaksspett med banansås

Serverar: 4 portioner

Servera nygrillade spett med grillad färskpotatis och en läcker banansås!

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 500 g
  • 15 steklökar
  • 8 små paprikor
  • 1 dl valfri glaze, gärna med vitlök
  • Grillad färskpotatis
  • Ca 16 kokta färskpotatisar
  • Salt
  • Banansås
  • 4 bananer
  • 1 msk smör
  • 2 tsk curry
  • 1½ dl vatten
  • Saften av ½ apelsin
  • 1 msk kycklingfond
  • Salt
  • Peppar
  • Eventuellt hackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Putsa och skär fläskfilén i mindre bitar, lägg i en bunke och slå över glazen. Låt marinera i 1 timme, gärna mer. Blötlägg spetten om du använder träspett.
    2. Gör under tiden banansåsen. Skär tre bananer i skivor. Lägg smör i en stekpanna och stek bananskivorna en stund tillsammans med curry. Slå på vatten, apelsinsaft och fond. Låt puttra några minuter tills bananen blivit mosig. Skär den sista bananen i skivor och vänd ner, låt puttra någon minut. Smaka av med salt och peppar. Garnera gärna banansåsen med lite hackad gräslök.
    3. Skala lökarna. Trä på bitar av kött varvat med steklök och paprika. Grilla spetten tills köttet är genomstekt. Grilla potatisen en stund så den får fin yta, salta.
    4. Servera fläskfilé- och grönsaksspetten med banansåsen och grillad färskpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben