Fläskfilé- och kantarellpasta

Serverar: 4 portioner

Snabblagad och lyxig pastarätt med krämig sås. Fungerar lika bra som en vegetarisk pastarätt utan fläskfilén.

Ingredienser

  • 250 g färska kantareller
  • Smör att steka i
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 400 g fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 1 tsk vetemjöl
  • 2½ dl mellangrädde
  • 75 g färskost
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk finhackad timjan
  • Tillbehör
  • Nykokt pasta, t ex tagliatelle
  • En god sallad
  • Instruktioner

    1. Dela kantarellerna om de är stora. Stek dem, hälften åt gången, i smör på hög värme i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg svampen åt sidan.
    2. Skär fläskfilén i tärningar och hacka löken. Stek allt i pannan, lite i taget. Strö på vetemjöl och rör om. Rör ner grädde, färskost och senap. Rör ner svampen. Strö över finhackad persilja och timjan. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera med nykokt pasta och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben