Fläskfilégratäng med curry o bacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Gott och enkelt!

Ingredienser

  • 600 gr fläskfilé
  • 1-1½ tsk curry
  • 3-4 krm salt
  • 4 dl skuren purjolök
  • 1 pkt bacon
  • SÅS
  • 4 dl cremé fraiche
  • ½ dl chilisås
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk curry
  • 1 söndersmulad grönsksbuljongtärning
  • GRATINERING
  • 2 dl riven ost
  • lite paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 2½ cm tjocka skivor. Stek filéerna i matfett med curry. Salta. Fräs purjolöken i matfett i kastrull.
    2. Knaperstek baconen utan fett, låt rinna av på hushållspapper. Rör ihop ingredienserna till såsen. purjolöken i en låg vid ungsfast form, lägg filéerna ovanpå och smula över baconen. Bred över såsen (den tunnar ut sej i ugnen) Strö över den rivna osten
    3. Gratinera i 225 grader i ca 25 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ulladan 17 januari 2009

    Denna är otroligt god.. passar vid alla tillfällen.

    linzy77 28 februari 2012

    Kan varmt rekommendera denna rätt. Gästerna tog om och sa flera gånger hur gott det var. Gästerna ville även ha receptet. Rätten är lätt att göra och kan förberedas kvällen innan. Jag kommer att bjuda fler gånger på denna rätt när jag får gäster.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben