Fläskfilégratäng med grönpeppar

Serverar: 4 portioner

Perfekt bjudmat!! Ganska många steg men det blir väldigt gott! Prova, ni kommer inte att bli besvikna!

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 1 gul lök
  • 3 dl ris
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 stor röd paprika
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk mortlad grönpeppar
  • 1-2 msk dijonsenap
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader
    2. * Hacka och fräs löken. Tillsätt riset och fräs med, späd sedan med vatten och lägg i buljongen. Koka under lock ca 20min. Rör ett par gånger så buljongen löses upp * Putsa filén och salta och peppra. Bryn ordentligt och låt steka klart under lock ca 15min. * Hacka paprikan och blanda med det färdiga riset och häll i en form. Skiva köttet och lägg över riset. * I stekpannan där köttet är stekt, fräs svampen och strö över vetemjölet. Späd med vatten, fond och grädde. * Tillsätt grönpeppar, senap, salt och peppar efter smak. Koka samman. Häll såsen över gratängen och gratinera i ugn ca 10min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben