Fläskfilegratäng med svamp och bacon

Serverar: 4 portioner

Mycket god bjudrätt.

Ingredienser

  • 6 hg fläskfilé
  • 3 tomater
  • 1 pkt bacon
  • 1 burk champinjoner
  • 3 dl grädde
  • 2 msk sötstark senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 skvätt kalvfond
  • 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Bryn bacon och låt det rinna av på papper, klipp dem i bitar. Stek champinjonerna. Skär filen i 2 cm tjocka skivor, bryn på båda sidor, salta och peppra. Skiva tomterna och lägg i botten på en smord ugnsform. Lägg filen och champinjonerna över.
    2. Vispa ur stekpannan med 2,5 dl grädde. tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta och peppra. Rör ner baconet i såsen.
    3. Häll såsen över allt i formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. Servera med bandspagetti och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben