Ett av mina egna favoritrecept som är mycket efterfrågat...
Ingredienser
800 g fläskfilé
1 paket bacon
8-10 champinjoner
1 purjolök
1 stor röd paprika
3-4 dl vispgrädde
3 dl mjölk
1 ½ dl crème fraiche med paprika och chilismak
Ca 1 dl Heinz tomatketchup
Ca ½.1 msk ljus fransk senap
2 msk kalvfond
Soya, för färgens skull
Salt
1-2 msk krossad rosépeppar
1-2 dl riven ost
Maizena till redning
Smör eller margarin till stekningen
Garnering
Persilja
Hej! Man ska bryna köttet hastigt, men sedan då? Jag förmodar att den ska ligga i formen med resten över. Men räcker det att den är inne i ugnen tills osten smälter - hinner köttet bli klart? Eller ska inte rätten vara i ugnen alls, förresten? Blir lite förvirrad av receptet... Mvh Jelena
Tack för ett fantastiskt gott recept det här kommer jag att göra fler gånger
Fick denna fantastisk rätt när jag blev bjuden på middag idag. Otroooligt gott!
Lite förklaring till Er som inte förstår receptet riktigt... Det menas att efter man lagt i det förbrynta fläskfilébitarna bland grönsakerna, grädden, crème fraiche, m.m. så låter man allt puttra i ca 5 minuter. Efter 5 minuters småputtring så avsmakar och färdigkryddar ni rätten. När Ni avsmakat och kryddat färdigt, så låter Ni rätten småputtra ytterligre 10-15 minuter i grytan. När det återstår ca 2 minuter (av de 10-15 minuterna) så lägger Ni i en del av den rivna osten under sakta omrörning. Slå sedan alltihopa i en smord gratängform. Strö över lite riven ost och sätt in rätten i ugnen tills osten börjat smälta och få lite färg. Ta ut formen och lägg på baconbitarna, sätt in i ugnen igen några minuter så baconet blir uppvärmt. Ta ut rätten från ugnen och strö på lite klippt persilja som dekoration. Smaklig spis! Ta ut rätten ur ugnen och garnera till sist med lite hackad persilja. Klar att servera.