Fläskfilégryta à la Nettan

Serverar: 4 portioner

En god och smidig fläskfilégryta med vitlök, ädelost, champinjoner och bacon.

Ingredienser

  • Ca 800 g fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 pkt bacon
  • 1 burk champinjoner eller färska
  • Ca 50 g gräddädelost
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Vatten
  • 4-5 msk mjöl
  • 1 dl grädde
  • 1/2 dl créme fraiche
  • 1 köttbuljongtärning, helst egen köttbuljong
  • 1 msk balsamico
  • 2 msk klippt persilja
  • 1 tsk flytande citron
  • Instruktioner

    1. Putsa och skiva filén. Salta och peppra.
    2. Hacka och bryn löken tillsammans med vitlöken.
    3. Lägg över löken i en gryta.
    4. Bryn fläskfilén och lägg efter hand i grytan.
    5. Tillsätt vatten så det knappt täcker köttet.
    6. Tillsätt buljongen. Låt det småkoka ca 15 minuter.
    7. Micra baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
    8. Gör en redning av mjölet.
    9. Rör ner grädde, créme fraichen och smula ner ädelosten.
    10. Koka ca 5 minuter för att mjölsmaken ska försvinna.
    11. Tillsätt champinjonerna och bacon.
    12. Smak av med citronsaft och krydda mer om det behövs.
    13. Strö klippt persilja över.
    14. Serveras till potatis, ris eller pasta med en god sallad till.
    15. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (15)

    grill 17 juli 2008

    Vi åt den i dag. Super, super goooood. Detta recept var bland det bästa vi smakat...

    SEAbjrpn 18 juli 2008

    Tack föt receptet på fläskfilégryta á la Nettan KramSEA

    currysarah 19 juli 2008

    Mums Filibabba!!! Jätte gott, verkligen! Använde färska champinjoner, brynte dom innan jag lade ner dom i grytan. Till hösten tar jag kantareller i stället, mmmm tack!

    superh 27 juli 2008

    Helt klart jättegott!

    ennovy 27 juli 2008

    Vilken underbar fläkfilegryta Vi avnjöt den efter badet igår kväll tillsammans med barn o barnbarn .Jag var tvungen att dela med mej av receptet till min dotter. kram Yvonne

    Mikkos40 12 augusti 2008

    Detta kan bli min nya favorit,ej gjort den än men snart

    ulrikarl 15 mars 2009

    Jättegod gryta. Uteslöt champinjonerna men lade i fransk senap. Kommer göra detta igen. Bra bjudmat, lätt att göra. //Ulrika

    sabr0201 26 mars 2009

    Jätte gott!

    elenor85 30 mars 2009

    supergott blev det!! :)

    superh 28 april 2009

    Grytan blev jättegod. Hade dock varken creme fraiche eller citronsaft hemma och så tog lite mer grädde och balsamvinäger. Supgergott! Hade i lite tärnad röd paprika också för färgen och krispighetens skull.

    filaregatan15 13 september 2009

    Blev fantastiskt god med kantareller!

    bronnheden 3 november 2009

    Detta är helt klart min favorit fläskfilé rätt (som är gryta) . Gott tillsammans med färsk citron pasta, jag hade även lite soltorkade tomater till och fetaost i salladen :)

    ane457 14 november 2010

    Helt klart en av favoriterna ,jätte god .En stark femma

    monci 7 januari 2011

    Jättegott! Hade gäster igårkväll och dom blev förtjusta. Tack Hälsningar Monica

    fiskar 13 november 2011

    mycket god kommer göra den fler gånger bjöd på den i går när vår son blev 20 år

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben