Fläskfilégryta à la Student

Serverar: 3-4 portioner

Mysig och värmande fläskfilégryta med massor av smaker och massor av värme. Några matlådor på köpet, och en känsla - att rå om sig själv en smula - sitter i än...

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 10 champinjoner
  • 2 schalottenlök
  • 1 buljongtärning kött
  • ½ buljongtärning svamp
  • 5 dl grädde
  • 5 dl vatten
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • Cayennepeppar
  • Paprika
  • Basilika
  • Timjan
  • 1 lagerblad
  • Instruktioner

    1. Dags att laga Fläskfilégryta á la Student!
    2. Skär upp köttet i lagom grytbitar efter behag. Hacka schalottenlöken och fräs köttet tillsammans med löken. Krydda med vit- och svartpeppar, cayennepeppar, paprika och salt. Häll sedan på grädde och vatten. Tillsätt buljongtärningarna, och krydda med basilika och timjan samt ett lagerblad.
    3. Låt puttra i c:a 15 min (beror på storlek på köttbitarna). Under tiden som grytan puttra skivar du upp svampen och paprikorna i önskvärda bitar (själv: skivor av svampen och hyfsat stora bitar paprika. När grytan puttrat i 15 minuter lyfter du i svamp och paprika. Låt det koka upp och puttra ytterligare 5 minuter på låg värme. Svampen och paprikorna skall inte vara "kokta". Ett riktmärke kan vara en paprikabit som fortfarande är lite knaprig i mitten trots att den är "mjuk" vid ytan.
    4. Servera med ris och ett glas god öl!
    5. Puss

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben