Fläskfilégryta med grönpeppar och kantareller

Serverar: 4 portioner

Skogens guld förgyller alltid maten!

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • 2 små gula lökar
  • 300 g förvällda kantareller
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Putsa och skiva filén i centimetertjocka skivor. Bryn i en stekgryta i hälften av smöret.
    2. Hacka löken och fräs tillsammans med kantarellerna i egen panna. Häll sedan över fräset i stekgrytan med köttet. Smaksätt med salt, grön- och svartpeppar.
    3. Häll över grädden och låt grytan småputtra i 15 minuter. Smaka ev av med mer salt och peppar.
    4. Servera med ris, klyftpotatis eller hasselbackspotatis och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mrhex 25 september 2012

    Helt okej, skönt med en gryta utan creme fraice. jag fick lägga till ytterligare ca 1.5 dl grädde i grytan för att få en rikligare sås. Denna gryta gör man av saker man oftast har hemma, Vilket är bra för oss som är dålig att planera. jag krossade grönpapparkorn lätt i en mortel. Jag föreslår att steka file´ och lök/kantareller i smör, det ger en godare smak i slutändan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben