Fläskfilégryta med paprikakorv och apelsin

Serverar: 4 portioner

En god gryta med lite spännande smakblandning som fläskfilé, korv, soja, apelsiner och persilja.

Ingredienser

  • Ca 500 g fläskfilé
  • 2-3 paprikakorvar (t ex kielbaska, mild ölkorv eller prinskorv)
  • 2 gula lökar
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning eller konc fond + vatten)
  • 2 tsk maizena (majsstärkelse)
  • 3-4 apelsiner
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 2 msk klippt bladpersilja
  • Smör eller margarin till stekning
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén och skär den i 1–2 cm tjocka skivor. Skär korven i bitar. Skala och skär löken i klyftor.
    2. Krydda köttet med rosmarin, salt och peppar. Bryn det i omgångar i 1–2 msk matfett i en stekpanna. Ta upp köttet och lägg det i en gryta. Stek korv och lök i matfettet som är kvar i pannan. Flytta över allt till grytan.
    3. Vispa samman buljong och majsstärkelse. Häll blandningen plus 1 dl färskpressad apelsinjuice i stekpannan under omrörning.
    4. Smaksätt med soja och honung. Låt skyn koka ihop. Smaka av.
    5. Häll skyn över köttet i grytan. Lägg på lock och låt sjuda 5–10 minuter.
    6. Skär hinnfria klyftor av 2 apelsiner och lägg i grytan. Strö över bladpersilja. Servera gärna med färdigköpta potatiskroketter, t ex vitlöks-, och sockerärter eller haricots verts.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben