Fläskfilégryta med porter och svamp

Serverar: 4 portioner

Med porter, kantareller och enbär får fläskfilégrytan både en mustig och vild smak. Kokt eller pressad potatis till är gott.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 purjolök
  • 200 g kantareller, på burk eller egna förvällda kantareller
  • Smör
  • Salt
  • Nymald peppar
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ porter, flaska à 33 cl
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 5 enbär, krossade
  • ½ tsk timjan
  • 1 msk kalvfond
  • 2 ½ dl matlagsningsgrädde
  • 3 msk svart vinbärsgelé
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet och skär det i skivor. Skölj och strimla purjolöken. Låt svampen rinna av.
    2. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
    3. Fräs purjolök och svamp i smör i en traktörpanna. Rör ner mjölet och späd med porter. Tillsätt soja, kryddor, fond, grädde och gelé. Koka upp.
    4. Lägg i köttet och koka på svag värme under lock cirka 5 minuter.
    5. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gunsan11 21 november 2010

    Jättegod, gjorde även en omgång utan kantareller även den god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben