Fläskfilégryta med skinka

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Lätt att göra. Kan serveras med ris, pasta och potatis.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé, i strimlor
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 100 g skinka, skuren i tärningar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Fräs köttet i en gryta och låt de få lite färg runtom. Salta och peppra. Lägg i löken och skinkan, låt fräsa med en stund. Häll över mjölet och rör om. Fortsätt med buljongtärning, vatten och tomatpuré. Låt koka ca 5 minuter. Lägg i crème fraichen och låt koka upp. Smaka av och krydda om det behövs.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben