Fläskfilélåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod allt-i-ett-rätt

Ingredienser

  • 3 dl ris (gärna jasmin)
  • 1 buljongtärning
  • 2 gula lökar
  • ca 500 g fläskfilé eller kassler
  • 2-3 tomater
  • 2 paprikor
  • 3 bananer
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjukost eller créme fraiche
  • Curry efter smak
  • Instruktioner

    1. Koka riset med buljongtärningen och lägg det i en smord ugnsfast form. Skiva löken, bryn den och lägg ovanpå riset. Stek köttet och lägg det i formen tillsammans med skivad tomat, paprika och banan.
    2. Blanda grädde, mjukost och curry och häll det över gratängen. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter på 225 grader.
    3. Servera med bröd och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben