Fläskfilélåda med paprika, curry och ris

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Underbart god bjudrätt. Den är dessutom jättelätt att göra. Kokt ris, gärna jasminris är jättegott till. Man kan byta ut fläskfilén mot kycklingfilé så blir det en kycklingfilélåda.

Ingredienser

  • Ris till 4 p
  • 600 g fläskfilé
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 gul lök
  • ½-1 purjolök skivas tunt
  • 1-2 msk kalvfond
  • Salt efter smak
  • Curry efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • 5-6 dl vispgrädde
  • 2 msk majonäs
  • ½ dl salta jordnötter (behövs ej)
  • 150 g riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka ris till 4 portioner enligt anvisningar på paketet.
    2. Skär fläskfilén i skivor och stek i någon minut på varje sida. Lägg sedan köttet åt sidan. Tvätta och skiva purjolöken i tunna slkivor. Skär paprikor och lök i små bitar och stek dem tills de är mjuka. Tillsätt kalvfond, curry, salt och svartpeppar och häll över grädden och majonäsen. Lägg i fläskfilén i blandningen och låt puttra någon minut på svag värme. Smörj en gratängform och lägg i fläskfiléröran varvat med ris. Strö över lite jordnötter och ost Sätt in i 200 graders ugn i cirka 15-20 minuter. Täck med folie när osten börjar få färg.
    3. Servera en god sallad till. Smaklig målstid!

    Liknande recept

    Kommentarer (11)

    petrarask 4 november 2008

    supergott

    SEAbjrpn 7 november 2008

    Bra med en alltiett låda. Kram SEA

    daniella 11 november 2008

    Den måste jag prova!

    eddan 12 november 2008

    Spännande låda den skall jag göra

    eddan 12 november 2008

    Spännande låda den skall jag göra

    Beatriz 26 mars 2009

    Underbart gott och mycket uppskattat av hela familjen. Hoppade över majonnäsen eftersom vi har en Äggallergiker i familjen och tillsatte mer creme fraiche eftersom alla i vâr familj gillar sâs. Kommer att göras igen snart.

    Myggan-65 9 april 2009

    Ser fram emot att pröva receptet. Verkar mycket gott. /Myggan-65

    Littlechef 24 juli 2009

    den här blev bra ^^ Mycket god och är väldigt starkt efterlängtat på buffé

    Warnicke 15 januari 2011

    Mätta och belåtna efter en underbar maträtt, kommer tillagas fler gånger!

    mulle640 5 september 2011

    Väldigt gott med kycklingfilé.

    dolores 30 november 2012

    Gott, Gott !!! Tänk vad praktiskt med alli i ett. Klar 5a

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben