Fläskfilépanna med paprika och bacon

Serverar: 4 portioner

Mm såå gott!

Ingredienser

  • 1 fläskfilé (ca 600 g)
  • 2 röda paprikor
  • 200 g färska champinjoner
  • 140 g bacon (1 pkt)
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ tsk malen chilipeppar
  • Instruktioner

    1. Skär filéen i skivor . Hetta upp en stekpanna och stek hälften av skivorna i taget. Stek dem i ca 3 minuter per sida så de får fin stekyta de behöver inte bli genomstekta. Lägg över dem på ett fat.
    2. Strimla paprika och skiva champinjonerna.Stek några minuter. Häll på créme fraiche, paprikapulver, tomatpuré, chilipeppar och rör om. Lägg på fläskfilébitarna och låt allt puttra ca 10 minuter. Rör om då och då.
    3. Skär eller klipp bacon i mindre bitar och lägg i. Låt puttra ytterligare ca 5 minuter. Rör om då och då. Servera!
    4. Ris eller pressad potatis med en sallad smakar gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben