Fläskfiléspett med grönsaksnudlar

Serverar: 4 portioner

567 kalorier per portion En snabblagad wok med asiatiska smaker är perfekt när man har lite bråttom.

Ingredienser

  • 8 träspett
  • 1 fläskfilé, ca 500 g
  • 150 g svamp, tex. shiitake
  • 2 msk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Grönsaksnudlar
  • 250 g breda risnudlar
  • 1 påse asiatiska wokgrönsaker, 600 g
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk olja
  • 5 dl strimlad vitkål
  • 1 msk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • Servering
  • Sweet chilisås
  • Instruktioner

    1. Blötlägg träspetten, sätt ugnen på 225 grader.
    2. Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Varva dem med svamp på spetten. Blanda soja och sesamolja, pensla filé och svamp med blandningen. Strö över sesamfrön, salta och peppra. Grilla på plåt ca 10 minuter till fin färg.
    3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, låt dem rinna av. Stek wokgrönsakerna med vitlöken i oljan.
    4. Blanda nudlar, grönsaker, vitkål, soja och sesamolja. Servera med spett och sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben