Fläskfiléspett med matvetesallad och fetaoströra

Serverar: 4 portioner

Fläskfilé som marinerats i basilika som serveras med en färgglad matvetesallad och krämig fetaoströra. Nyttigare och godare kan det inte bli en sommardag.

Ingredienser

  • 1 kruka basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk rapsolja
  • 600g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk malen svartpeppar
  • Sallad
  • 4 dl matvete
  • 8 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 knippe salladslök
  • 8 cocktailtomater
  • 1 kruka dill
  • Salt
  • Peppar
  • Fetaoströra
  • 100 g fetaost
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka samman basilika och vitlöksklyftor. Blanda med rapsolja, salt och peppar. Skär fläskfilén i mindre bitar och låt dra i marinaden i ca 3 timmar.
    2. Koka matvete enligt anvisning på förpackningen. Blanda därefter dijonsenap, vinäger, kallpressad rapsolja, strimlad salladslök, delade cocktailtomater och hackad dill. Smaka av med salt och peppar.
    3. Mixa fetaosten med créme fraiche samt smaka av med salt och peppar. Trä köttet på spett och grilla på medelhög värme i ca 10-15 minuter.
    4. Servera spetten med matvetesalladen och fetaoströran.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben