Denna mustiga gryta är en god och billig vardagsrätt med det lilla extra. Den blir frisk och syrlig av apelsinsaften och het och spännande av mango chutneyn.
Ingredienser
Ca 600 g fläskbog eller annat fläskkött
2 gula lökar
1 msk smör
Salt
Svartpeppar
2 msk tomatpuré
1 msk curry
1 dl mango chutney
3 dl apelsinjuice
2 msk koncentrerad apelsinjuice
Instruktioner
Putsa köttet och skär det i tunna strimlor. Skala och skiva löken tunt.
Smält smöret i en tjockbottnad gryta. Salta och peppra köttet och bryn det i omgångar i grytan. Ta upp köttet med hålslev.
Fräs löken tillsammans med tomatpuré och curry cirka tre minuter. Tillsätt kött, chutney, apelsinjuice och koncentrerad juice. Salta och peppra.
Låt puttra cirka 25 minuter. Tillsätt lite vatten om vätskan kokar in för mycket. Servera med ris och en sallad.