Fläskgryta med mango chutney

Serverar: 4 portioner

Denna mustiga gryta är en god och billig vardagsrätt med det lilla extra. Den blir frisk och syrlig av apelsinsaften och het och spännande av mango chutneyn.

Ingredienser

  • Ca 600 g fläskbog eller annat fläskkött
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk curry
  • 1 dl mango chutney
  • 3 dl apelsinjuice
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet och skär det i tunna strimlor. Skala och skiva löken tunt.
    2. Smält smöret i en tjockbottnad gryta. Salta och peppra köttet och bryn det i omgångar i grytan. Ta upp köttet med hålslev.
    3. Fräs löken tillsammans med tomatpuré och curry cirka tre minuter. Tillsätt kött, chutney, apelsinjuice och koncentrerad juice. Salta och peppra.
    4. Låt puttra cirka 25 minuter. Tillsätt lite vatten om vätskan kokar in för mycket. Servera med ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben