Fläskkarré med gnocchi och grillad knipplök

Serverar: 4 portioner

Den möra och saftiga karrén är som gjord för att grilla.

Ingredienser

  • 4 skivor benfri fläskkarré, á ca 150 g
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 dl barbecuesås
  • 500-500 g färsk potatisgnocchi
  • 8 knipplökar
  • 1 ask krasse
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Barbecuesås till servering
  • Instruktioner

    1. Pensla köttet på båda sidorna med 1 msk olja och krydda med hackad rosmarin, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Grilla 4-5 minuter på varje sida. Pensla med barbecuesås mot slutet av grillningen. Låt vila 5-10 minuter.
    2. Koka gnocchin enligt anvisningar på förpackningen. Skär eventuellt löken på hälften om den är stor och pensla med olja. Grilla löken mjuk ca 5 minuter. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Klipp krassen och blanda med gnocchin och 1 msk olivolja.
    3. Servera köttet, löken och lite extra barbecuesås.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben