Fläskkarré med kålsallad och krossade jordnötter

Serverar: 4 portioner

Att använda hela salladsblad att servera i ger ett fräscht intryck. Jordnötterna bidrar med sälta och krispighet.

Ingredienser

  • 3 dl jasminris
  • 500 g vitkål
  • 1 rödlök
  • 1 bit ingefära, ca 20 g
  • 50 g rostade, salta jordnötter
  • 600 g benfri fläskkarré i skivor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 4 stora blad isbergssallad
  • 2 msk sweet chilisås
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt förpackningens anvisning. Strimla vitkål och skalad rödlök. Skala och finhacka ingefära. Krossa jordnötterna i en mortel.
    2. Stek eller grilla fläskkarrén i het grillstekpanna ca 3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Ta upp och låt vila.
    3. Stek vitkål, rödlök och ingefära tills de blir mjuka.
    4. Lägg isbergssalladsblad i botten på djupa skålar. Fyll på med ris, kålfräs och fläskkarré. Strö på de krossade jordnötterna och ringla över sweet chili.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben