Fläskytterfilégryta med choritzo och paprika

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

Tänk vad lite rester kan göra susen och bli en god gryta.

Ingredienser

  • 350 g fläskytterfilé
  • 1 choritzokorv
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • ½ gul paprika
  • ½ gul lök
  • 100 g philadelphiaost med gräslök 11%
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk oyster sås
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 tsk soya
  • Instruktioner

    Skär köttet i centimetertjocka skivor, gröp ur choritzoköttet ur skinnet och skär i mindre bitar. Bryn detta i smör och krydda med salt och peppar, vispa ur med lite vatten och lägg allt på ett fat. Häll grädde, crème fraiche, kalvfond, oyster sås, sweet chilisås i en gryta och värm på medel, lägg därefter i osten och låt den smälta ner. Hacka paprika och lök och bryn i panna häll därefter ner i grytan. Blanda även ner köttet och korven samt skyn i grytan och rör runt, krydda med paprikapulver och chilipulver samt soya och låt puttra i 15-20 minuter. Servera med potatis, ris eller pasta och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben