Fläskytterfilégryta med rostade grönsaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Köpte en stor fläskytterfilé som jag delade på mitten. Halva använde jag till denna komposition. Det blev riktigt gott.

Ingredienser

  • 500 g fläskytterfilé
  • 3 msk soja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar (malen)
  • 1 ½ msk sambal oelek
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • Rostade grönsaker
  • 6 potatisar
  • 3 morötter
  • 150 g kålrot
  • 1 röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk Herbamare örtsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa filén och skär i skivor som sedan strimlas. Blanda soja, pressad vitlöksklyfta, salt, peppar och sambal oelek i en plastpåse och lägg i de strimlade köttbitarna. Se till att de kläms runt i påsen så de kan suga i sig marinaden.
    2. Skala, potatis, morötter, kålrot, vitlök och lök. Smörj en ugnsfast form med smör och skär sedan grönsakerna i mindre bitar, som läggs i formen och kryddas med örtsalt mellan varven. Vitlöken pressas över och sedan rörs allt om en gång till. Ringla olivoljan över. Sätt in i ugnen och grädda i 45 min. Rör om en gång under gräddningstiden.
    3. När grönsakerna rostas i ugnen låter du köttbitarna och marinaden puttra i en gryta tills köttbitarna fått lite färg. Dofta över mjölet och rör om. Häll sedan över grädden. Koka upp och låt allt puttra på svag värme tills rotfrukterna är klara.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Emelie2010 13 oktober 2012

    Lite väl salt och starkt, men det hade en god bas smak, så nästa gång drar jag ner på salt och peppar framför allt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben