Flamberad rostas med calvadossås och varm svamp- & ostsallad

Serverar: 4 portioner

Rostas är den lilla möra muskeln utskuren från rostbiffen. Kan tillagas på samma sätt som oxfilé.

Ingredienser

  • 4 skivor rostas á 150 g
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk calvados
  • Sås
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl rött vin
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 msk calvados
  • 1 tsk smör
  • Rösti
  • 750 g potatis
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Svampsallad
  • 1 stort syrligt äpple
  • 1 rödlök
  • 300 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 100 g allerum XO eller västerbottenost fintärnad
  • 1 påse babyspenat ( 80 g)
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sås: Smält sockret i en kastrull, Låt det bli ljusgult. Tillsätt vin, fond, vatten och peppar. Låt koka ihop tills ca 2 dl återsår. Red av med majsstärkelse utrört i vatten. Koka upp.
    2. Rösti: Skala och riv potatisen. Blanda med salt och peppar. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek 8 rösti ca 3 min på varje sida . Lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Hit går att förbereda. Värm strax före servering i 200 grader ca 5 min
    3. Svampsallad: Kärna ur och skiva äpplet. Skala och klyfta löken. Ansa och skölj kantarellerna, stek dem tills all vätska försvunnit. Tillsätt smör och stek ytterligare ca 3 min.
    4. Blanda ner lök och äpple. Stek ca 3 min under omrörning. Vänd ner ost och spenat. Salta och peppra.
    5. Salta och peppra köttet. Stek det i smör ca 3 min på varje sida. Häll på calvados och låt det bli riktigt varmt. Tänd på spriten med en tändsticka, men var försiktig och låt inte stekpannan stå under fläkten.
    6. Häll calvadosskyn i såsen och låt koka upp. Blanda ner smör. Servera köttet direkt med sås, rösti och sallad.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben