Flamberade pastafjärilar med gräddsås

Serverar: 6 portioner

Tid: 25 minuter

Kanske lite ovanligt med pasta i en dessert, men det är jättegott.

Ingredienser

  • 1 msk matolja
  • 500 g färska pastafjärilar
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 125 g smör
  • 1 1/4 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl standardmjölk
  • 3 msk grädde
  • 3 msk Irish cream
  • 3 msk apelsinlikör
  • Vaniljglass till servering
  • Instruktioner

    Koka upp vatten tillsammans med oljan, tillsätt pastan och låt koka ca 2-3 minuter. Låt rinna av. Riv apelsin och citronskal. Pressa ur saften och sila den. Ställ åt sidan. Smält smöret i en stekpanna, tillsätt socker och apelsin och citronskal .Fräs på svag värme i ca 2-3 minuter. Rör ner saften och låt det få ett uppkok. Rör ihop grädde och mjölk, rör ner i stekpannan och koka upp. Tillsätt pastan och Irish cream. Häll över apelsinlikören, hetta uppoch flambera. Servera genast med lite glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben