Flan de la Tieta Maria Rosa

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

En fantastisk flan

Ingredienser

  • ½ l gräddmjölk eller vispgrädde
  • 4 ägg
  • 120 g socker
  • Instruktioner

    1. Sjud gräddmjölken. Vispa samman socker och ägg. Vispa ner gräddmjölken eller grädden.
    2. Jag brukar koka en limefilésockerlag och servera till
    3. Bränn ca 1 msk socker och lite vatten i botten av formen direkt på plattan
    4. Fyll portionsformarna till ca tre fjärdedelar. Grädda ca 45 min i 200 grader i vattenbad. Låt gärna formarna vila i kylen tills nästa dag. dom blir kompaktare och mycket godare då.
    5. Kan med fördel smaksättas med kanel & apelsinskal eller annat gott.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben