God och snabb att göra samtidigt som den ser festlig ut.
Ingredienser
Kakan
1 1/2 dl hasselnötter
1 dl florsocker
2 äggvitor
Fyllning
200 g nötkräm, t ex Nutella
2 msk créme fraiche
Garnering
1 dl hasselnötter
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader C.
Mal nötterna, helst i en mandelkvarn. Blanda de malda nötterna med florsockret.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd försiktigt ner nöt- och sockerblandningen i äggvitan. Det gör ingenting om det finns vita toppar från äggvitan kvar i smeten.
Smörj och bröa en rund form, ca 23 centimeter i diameter, med löstagbar kant. Häll smeten i formen.
Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Låt kakan svalna i formen. Lossa kanten på formen och placera kakan på ett serveringsfat.
Gör fyllningen: Rör ut nötcremen med créme fraiche. Bred fyllningen över hela tårtan.
Gör garneringen: Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna. Lägg nötterna på ett hushållspapper och gnid av skalen.
Grovhacka nötterna. Rosta dem på nytt i en torr, het stekpanna tilsl de fått lite färg.
Strö över nöthacket över tårtan. Förvara tårtan i kylskåpet tills serveringen.