Flarn a lá niosette

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

God och snabb att göra samtidigt som den ser festlig ut.

Ingredienser

  • Kakan
  • 1 1/2 dl hasselnötter
  • 1 dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • Fyllning
  • 200 g nötkräm, t ex Nutella
  • 2 msk créme fraiche
  • Garnering
  • 1 dl hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader C. Mal nötterna, helst i en mandelkvarn. Blanda de malda nötterna med florsockret.
    2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd försiktigt ner nöt- och sockerblandningen i äggvitan. Det gör ingenting om det finns vita toppar från äggvitan kvar i smeten.
    3. Smörj och bröa en rund form, ca 23 centimeter i diameter, med löstagbar kant. Häll smeten i formen.
    4. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
    5. Låt kakan svalna i formen. Lossa kanten på formen och placera kakan på ett serveringsfat.
    6. Gör fyllningen: Rör ut nötcremen med créme fraiche. Bred fyllningen över hela tårtan.
    7. Gör garneringen: Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna. Lägg nötterna på ett hushållspapper och gnid av skalen.
    8. Grovhacka nötterna. Rosta dem på nytt i en torr, het stekpanna tilsl de fått lite färg.
    9. Strö över nöthacket över tårtan. Förvara tårtan i kylskåpet tills serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben