Flintataco med zucchiniyoghurt, aubergine och grillad fetaost

Serverar: 4 portioner

Flintasteken blir något helt nytt när den bjuds i tunna skivor med smakkompisar som varm fetaost, fräsch zucchiniyoghurt och grillat grönt.

Ingredienser

  • 1 flintastek, ca 1 kg (Hot chili eller BBQ)
  • 1 dl barbecuesås
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 röd paprika
  • 1 aubergine
  • 150 g fetaost
  • ½ skivad röd chilifrukt
  • 8 små tortillabröd
  • Rapsolja
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Zucchiniyoghurt
  • 1 zucchini, 300 g
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • 2 tsk färskpressad limejuice
  • 1 msk hackad mynta
  • Instruktioner

    1. Riv zucchinin grovt. Blanda med 1 tsk salt och låt stå i ca 15 minuter. Krama ut vätskan ur zucchinin och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
    2. Rör ihop barbecuesås med sambal oelek. Dela och kärna ur paprikan. Skär auberginen i skivor. Pensla paprika och aubergine med olja och krydda med 1 tsk salt och 1 tsk svartpeppar.
    3. Lägg fetaosten i mitten på dubbla folieark. Strö över chilin, 1 msk olivolja och 1 krm svartpeppar. Vik ihop folien till ett paket, se till att det sluter tätt.
    4. Skär några snitt i svålen på flintasteken. Grilla den sammanlagt i 10-15 minuter per sida. Vänd flera gånger. Pensla på barbecuesåsen flera gånger mot slutet. Passa så den inte bränns. Linda in i aluminiumfolie. Låt vila.
    5. Lägg fetaostpaketen på grillen ca 10 minuter. Grilla grönsakerna tills de får lite färg. Grilla bröden hastigt.
    6. Skär flintasteken i tunna skivor. Skär grönsakerna i mindre bitar. Låt var och en fylla bröden med kött, grönsaker, fetaost och zucchiniyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben