Florens Dumas Dip

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Storfavorit hemma och bland gäster som vi bjudit detta på. Fick det här för 15 år sena och jag är övertygad att vi fört detta recept hem till Jönköping, där det spridit sig vidare. Ni kommer älska det... tror jag.

Ingredienser

  • 500-700 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 krm chilipeppar/krydda
  • gröna oliver
  • ½ purjolöks skurna i skivor
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 burk creme fraish
  • riven ost
  • Nachips
  • Instruktioner

    Bryn köttfärsen. Hacka lök och paprika, bryn och blanda med köttfärsen. Krydda med tacokrydda och chilikrydda. Häll på krossade tomater. Låt koka ihop. Blanda ihop creme fraich och philadelphiaost i botten på en ugnsfast form. Dela oliverna i halvor och strö över. Lägg även purjolöken på oströran. Lägg därefter köttfärsröran på allt. Sluta med riven ost. Gratinera i 225 grader tills osten har fått färg. Avnjut detta med sallad och nachips.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-6

    Kommentarer (1)

    husann 6 november 2008

    jag fick också det här receptet för ca 15 år sen och den är en storfavorit när vi får gäster, alla älskar den! .-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben