Flytande chokladkaka

Serverar: 4 portioner

En chokladdessert som lagas i kopp och serveras ljummen med sitt ännu flytande innehåll. Därtill bjuds små klickar av dadelkompott och vispgrädde.

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • Servering
  • Dadelkompott, vispad grädde
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200° och smörj 4 - 5 cocotter eller andra ugnssäkra portionsformar. Smält smöret, låt det svalna till fingervarmt och låt chokladen smälta i det. Vispa socker och ägg pösigt. Vänd ner mjölet och den smälta choklad- och smörblandningen och blanda till en jämn smet. Fördela smeten i kopparna och grädda 8-10 min. Smeten ska då fortfarande vara lös i mitten. Servera kopparna medan kakan ännu är varm och fl ytande med dadelkompott och vispad grädde. Låter du kopparna kallna så stelnar kakan på samma sätt som en chokladtårta – då passar den till kaffet på maten!

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben